kredietmakelaar

Kredietmakelaar: Uw Weg naar de Juiste Financiering

Kredietmakelaar: uw partner bij het vinden van de juiste lening

Het verkrijgen van een lening kan een complex en tijdrovend proces zijn. Of u nu op zoek bent naar een persoonlijke lening, een hypothecaire lening of een zakelijke lening, het is belangrijk om de juiste keuzes te maken om uw financiële doelen te bereiken. Dit is waar een kredietmakelaar in het spel komt.

Een kredietmakelaar is een professionele tussenpersoon die u helpt bij het vinden van de beste lening die past bij uw specifieke behoeften en financiële situatie. Ze fungeren als uw persoonlijke gids in de wereld van leningen en werken samen met verschillende financiële instellingen om u de meest gunstige voorwaarden en tarieven aan te bieden.

Een van de belangrijkste voordelen van het werken met een kredietmakelaar is dat ze beschikken over uitgebreide kennis en expertise op het gebied van leningen. Ze begrijpen de complexe wereld van financiën en kunnen u helpen om door alle juridische, administratieve en technische aspecten heen te navigeren.

Daarnaast hebben kredietmakelaars vaak toegang tot een breed netwerk van geldverstrekkers. Dit stelt hen in staat om verschillende opties te vergelijken en u de best mogelijke leningvoorwaarden te bieden. Ze kunnen onderhandelen namens u en streven ernaar om de meest gunstige rentetarieven, aflossingsvoorwaarden en andere voorwaarden te verkrijgen.

Een ander belangrijk aspect is dat kredietmakelaars uw privacy waarborgen. Ze behandelen uw persoonlijke en financiële gegevens met de grootst mogelijke vertrouwelijkheid. Dit geeft u gemoedsrust, wetende dat uw gegevens veilig zijn en alleen worden gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt.

Het proces van werken met een kredietmakelaar is eenvoudig. U maakt een afspraak en bespreekt uw financiële situatie en leningsbehoeften. De kredietmakelaar zal u begeleiden bij het verzamelen van de benodigde documenten en informatie. Vervolgens zal hij of zij verschillende leningopties voorstellen die het beste bij uw situatie passen.

Het is belangrijk op te merken dat kredietmakelaars worden gereguleerd door de overheid en moeten voldoen aan strikte regels en voorschriften. Dit zorgt ervoor dat ze ethisch handelen en in het belang van hun klanten werken.

Als u op zoek bent naar een lening, overweeg dan om samen te werken met een kredietmakelaar. Ze kunnen u tijd, moeite en geld besparen door u te helpen de juiste lening te vinden tegen gunstige voorwaarden. Of u nu een particulier bent die een persoonlijke lening nodig heeft of een ondernemer die financiering zoekt voor zakelijke doeleinden, een kredietmakelaar kan uw ideale partner zijn in het realiseren van uw financiële doelen.

 

9 Veelgestelde vragen over kredietmakelaars: alles wat je moet weten

 1. Wat is een kredietmakelaar?
 2. Wat doet een kredietmakelaar precies?
 3. Hoe kan ik een kredietmakelaar vinden?
 4. Welke voordelen biedt het om met een kredietmakelaar te werken?
 5. Wat zijn de tarieven van een kredietmakelaar?
 6. Welke documentatie moet ik aanleveren om in aanmerking te komen voor financiële hulp via een makelaar?
 7. Hoe bereid ik mezelf voor op het gesprek met mijn makelaar?
 8. Is er verschil tussen lening- en hypotheekadvies door een makelaar en dat door bankiers of hypotheekverstrekkers?
 9. Waaraan kan je zien of je met betrouwbare en goed geïnformeerde kredietmakelaars te maken hebt?

Wat is een kredietmakelaar?

Een kredietmakelaar is een professionele tussenpersoon die bemiddelt tussen particulieren en financiële instellingen bij het verkrijgen van leningen. Ze fungeren als een soort gids en helpen mensen bij het vinden van de meest geschikte lening voor hun specifieke behoeften en financiële situatie.

Kredietmakelaars hebben uitgebreide kennis van de financiële markt en werken samen met verschillende geldverstrekkers, zoals banken en kredietinstellingen. Ze hebben toegang tot een breed scala aan leningopties en kunnen klanten helpen bij het vergelijken van verschillende aanbiedingen om zo de beste voorwaarden te verkrijgen.

Het proces van werken met een kredietmakelaar begint meestal met een persoonlijk gesprek waarin de klant zijn financiële situatie, leningsbehoeften en doelen bespreekt. Op basis hiervan zal de kredietmakelaar advies geven en verschillende leningopties voorstellen die passen bij de specifieke situatie van de klant.

Een belangrijk voordeel van het werken met een kredietmakelaar is dat ze vaak beschikken over uitgebreide expertise op het gebied van leningen. Ze begrijpen de complexe regels en procedures die gepaard gaan met het verkrijgen van een lening, evenals de verschillende soorten leningen die beschikbaar zijn. Dit stelt hen in staat om klanten te begeleiden door het hele proces, inclusief het invullen van aanvraagformulieren, verzamelen van benodigde documentatie en het onderhandelen over de beste voorwaarden.

Bovendien kunnen kredietmakelaars vaak gunstigere rentetarieven en voorwaarden bedingen bij geldverstrekkers vanwege hun goede relaties en onderhandelingsvaardigheden. Ze kunnen ook helpen bij het oplossen van eventuele problemen die zich tijdens het leningproces kunnen voordoen.

Het is belangrijk op te merken dat kredietmakelaars worden gereguleerd door de overheid en moeten voldoen aan specifieke regels en voorschriften. Dit omvat onder andere transparantie over kosten en vergoedingen, evenals het waarborgen van de privacy van klantgegevens.

Al met al kan een kredietmakelaar een waardevolle partner zijn voor mensen die op zoek zijn naar een lening. Ze bieden expertise, begeleiding en ondersteuning gedurende het hele proces, waardoor klanten in staat worden gesteld om weloverwogen beslissingen te nemen en de meest geschikte lening te vinden die past bij hun financiële behoeften.

Wat doet een kredietmakelaar precies?

Een kredietmakelaar is een professionele tussenpersoon die optreedt als bemiddelaar tussen individuen of bedrijven die op zoek zijn naar een lening en financiële instellingen die leningen verstrekken. Hun belangrijkste taak is om hun klanten te helpen bij het verkrijgen van de best mogelijke leningvoorwaarden die passen bij hun specifieke behoeften en financiële situatie.

Om dit te bereiken, voert een kredietmakelaar verschillende taken uit:

 1. Advies en begeleiding: Een kredietmakelaar luistert naar de behoeften en doelen van de klant en adviseert hen over de verschillende leningopties die beschikbaar zijn. Ze evalueren de financiële situatie van de klant, zoals inkomen, uitgaven, schulden en kredietgeschiedenis, om een duidelijk beeld te krijgen van hun leencapaciteit.
 2. Vergelijking van leningaanbieders: Kredietmakelaars hebben toegang tot een breed netwerk van financiële instellingen en geldverstrekkers. Ze vergelijken verschillende aanbieders op basis van rentetarieven, aflossingsvoorwaarden, kosten en andere relevante factoren om de meest gunstige opties voor hun klanten te vinden.
 3. Onderhandelingen: Kredietmakelaars onderhandelen namens hun klanten met geldverstrekkers om de beste voorwaarden te verkrijgen. Ze streven naar lagere rentetarieven, flexibele aflossingsmogelijkheden en andere voordelen die de klant ten goede komen.
 4. Aanvraagprocedure: Een kredietmakelaar begeleidt de klant bij het verzamelen van alle benodigde documenten en informatie voor de leningaanvraag. Ze zorgen ervoor dat alle vereiste documenten correct en tijdig worden ingediend bij de geldverstrekker.
 5. Opvolging en nazorg: Nadat de lening is goedgekeurd, blijft de kredietmakelaar betrokken om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Ze kunnen helpen bij eventuele vragen of problemen die zich kunnen voordoen tijdens de looptijd van de lening.

Het belangrijkste doel van een kredietmakelaar is om hun klanten te helpen bij het verkrijgen van een lening die past bij hun behoeften en financiële mogelijkheden, terwijl ze ook streven naar gunstige voorwaarden en tarieven. Ze fungeren als een betrouwbare gids in het complexe proces van leningen en bieden expertise, advies en ondersteuning gedurende het hele proces.

Hoe kan ik een kredietmakelaar vinden?

Het vinden van een kredietmakelaar kan relatief eenvoudig zijn als u de juiste stappen volgt. Hier zijn enkele manieren waarop u een kredietmakelaar kunt vinden:

 1. Vraag aanbevelingen: Begin uw zoektocht door vrienden, familieleden of collega’s te vragen of ze ervaring hebben met een kredietmakelaar. Persoonlijke aanbevelingen kunnen waardevol zijn omdat ze gebaseerd zijn op de ervaringen van mensen die u vertrouwt.
 2. Online zoeken: Gebruik zoekmachines om kredietmakelaars in uw regio te vinden. Typ relevante zoekwoorden zoals “kredietmakelaar” of “leningadviseur” gevolgd door de naam van uw stad of regio. Dit zal u helpen om lokale professionals te vinden die bekend zijn met de financiële markt in uw gebied.
 3. Controleer beroepsverenigingen: Kijk of de kredietmakelaar is aangesloten bij erkende beroepsverenigingen, zoals de Belgische Vereniging van Kredietbemiddelaars (BVK). Lidmaatschap van dergelijke organisaties kan aangeven dat de makelaar voldoet aan bepaalde professionele normen en ethische richtlijnen.
 4. Lees klantbeoordelingen: Zoek online naar recensies en feedback van klanten over verschillende kredietmakelaars. Dit kan u een idee geven van hun reputatie en klanttevredenheid.
 5. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek: Nadat u een lijst met potentiële kredietmakelaars heeft samengesteld, neemt u contact op met hen voor een kennismakingsgesprek. Dit geeft u de mogelijkheid om vragen te stellen, hun ervaring en expertise te beoordelen en te zien of er een goede persoonlijke klik is.

Bij het selecteren van een kredietmakelaar is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals hun ervaring, reputatie, vergoedingsstructuur en of ze gespecialiseerd zijn in het soort lening dat u nodig heeft. Vergeet niet om ook uw eigen intuïtie te volgen en te kiezen voor iemand waar u zich comfortabel bij voelt.

Welke voordelen biedt het om met een kredietmakelaar te werken?

Het werken met een kredietmakelaar biedt verschillende voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Expertise en ervaring: Kredietmakelaars beschikken over uitgebreide kennis en expertise op het gebied van leningen. Ze begrijpen de complexiteit van de financiële wereld en kunnen u helpen om door alle juridische, administratieve en technische aspecten heen te navigeren.
 2. Toegang tot een breed netwerk: Kredietmakelaars hebben vaak toegang tot een uitgebreid netwerk van geldverstrekkers, waaronder banken, kredietinstellingen en andere financiële instellingen. Dit stelt hen in staat om verschillende leningopties te vergelijken en u de best mogelijke voorwaarden aan te bieden.
 3. Onderhandeling namens u: Een kredietmakelaar zal namens u onderhandelen met geldverstrekkers om de meest gunstige rentetarieven, aflossingsvoorwaarden en andere voorwaarden te verkrijgen. Ze streven ernaar om het beste aanbod voor u te krijgen, rekening houdend met uw specifieke behoeften en financiële situatie.
 4. Besparing van tijd en moeite: Het vinden van de juiste lening kan een tijdrovend proces zijn, met veel papierwerk en onderzoek. Door samen te werken met een kredietmakelaar kunt u deze taken uit handen geven. Zij zullen het hele proces voor u beheren, waardoor u tijd en moeite bespaart.
 5. Privacy en vertrouwelijkheid: Kredietmakelaars behandelen uw persoonlijke en financiële gegevens met de grootst mogelijke vertrouwelijkheid. Dit geeft u gemoedsrust, wetende dat uw gegevens veilig zijn en alleen worden gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt.
 6. Gereguleerd en ethisch handelen: Kredietmakelaars worden gereguleerd door de overheid en moeten voldoen aan strikte regels en voorschriften. Dit zorgt ervoor dat ze ethisch handelen en in het belang van hun klanten werken.

Kortom, werken met een kredietmakelaar kan u helpen om de juiste lening te vinden die past bij uw specifieke behoeften en financiële situatie. Ze bieden expertise, toegang tot een breed netwerk van geldverstrekkers, besparen u tijd en moeite, waarborgen uw privacy en zorgen ervoor dat u ethisch wordt behandeld tijdens het hele proces.

Wat zijn de tarieven van een kredietmakelaar?

De tarieven van een kredietmakelaar kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de specifieke diensten die ze aanbieden en de complexiteit van uw leningsaanvraag. Het is belangrijk om te begrijpen dat kredietmakelaars kosten in rekening brengen voor hun diensten, aangezien ze professionele expertise en begeleiding bieden bij het vinden van de juiste lening.

De tarieven van een kredietmakelaar kunnen op verschillende manieren worden berekend. Sommige kredietmakelaars werken op basis van een vast tarief, waarbij u een vooraf bepaald bedrag betaalt voor hun diensten. Anderen hanteren mogelijk een percentage van het geleende bedrag als vergoeding, wat betekent dat hun tarieven variëren op basis van de grootte van de lening.

Het is belangrijk om transparantie te zoeken bij het werken met een kredietmakelaar. Zorg ervoor dat u volledig op de hoogte bent van hun tariefstructuur voordat u akkoord gaat met hun diensten. Vraag naar eventuele bijkomende kosten of verborgen vergoedingen die mogelijk van toepassing zijn.

Het is ook verstandig om meerdere offertes te verkrijgen en verschillende kredietmakelaars te vergelijken voordat u een definitieve beslissing neemt. Op deze manier kunt u niet alleen de tarieven vergelijken, maar ook andere factoren zoals ervaring, reputatie en klantenservice.

Houd er rekening mee dat sommige kredietmakelaars mogelijk alleen betaald worden als ze erin slagen om een lening voor u te regelen. Dit staat bekend als ‘no cure, no pay’. In dit geval betaalt u alleen een vergoeding als de kredietmakelaar erin slaagt om een lening voor u te verkrijgen.

Het is belangrijk om uw persoonlijke financiële situatie en behoeften in overweging te nemen bij het bepalen of de tarieven van een kredietmakelaar redelijk zijn. Als ze u kunnen helpen bij het vinden van een lening met gunstige voorwaarden en tarieven, kan het werken met een kredietmakelaar de moeite waard zijn.

Onthoud dat het altijd verstandig is om duidelijke afspraken te maken over de tarieven en diensten voordat u begint samen te werken met een kredietmakelaar. Op die manier kunt u vol vertrouwen samenwerken en uw financiële doelen bereiken met de hulp van een professionele partner.

Welke documentatie moet ik aanleveren om in aanmerking te komen voor financiële hulp via een makelaar?

Om in aanmerking te komen voor financiële hulp via een makelaar, moet u doorgaans bepaalde documentatie verstrekken om uw financiële situatie en behoeften te kunnen beoordelen. Hoewel de exacte vereisten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke lening en de geldverstrekker, zijn hier enkele veelvoorkomende documenten die u mogelijk moet aanleveren:

 1. Identiteitsbewijs: Dit kan een kopie van uw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs zijn om uw identiteit te verifiëren.
 2. Inkomensbewijs: U moet waarschijnlijk recente salarisstroken of inkomensverklaringen verstrekken om uw huidige inkomen te bewijzen. Als u zelfstandig ondernemer bent, kunnen belastingaangiften en jaarrekeningen nodig zijn.
 3. Bankafschriften: Het kan nodig zijn om enkele maanden aan bankafschriften te verstrekken om uw financiële stabiliteit en uitgavenpatroon te laten zien.
 4. Bewijs van eigendom: Als u onroerend goed bezit, kan het nodig zijn om eigendomsdocumenten of hypotheekinformatie te verstrekken.
 5. Schuldenoverzicht: Het is mogelijk dat u een overzicht moet geven van eventuele bestaande leningen of schulden die u heeft, inclusief creditcardschulden, autoleningen of andere leningen.
 6. Uitgavenoverzicht: Het kan nuttig zijn om een overzicht van uw maandelijkse uitgaven te verstrekken, zoals huur, hypotheeklasten, nutsvoorzieningen en andere vaste lasten.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene lijst is en dat de exacte documentatievereisten kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke situatie en de geldverstrekker waarmee u werkt. Het is raadzaam om contact op te nemen met een kredietmakelaar om specifieke informatie te verkrijgen over welke documenten zij nodig hebben voor uw leningsaanvraag. Zij zullen u begeleiden bij het verzamelen van de juiste documentatie om het proces soepel te laten verlopen.

Hoe bereid ik mezelf voor op het gesprek met mijn makelaar?

Een goed voorbereid gesprek met uw kredietmakelaar kan u helpen om het meeste uit uw leningsaanvraag te halen. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om uzelf voor te bereiden:

 1. Ken uw financiële situatie: Neem de tijd om uw financiën in kaart te brengen voordat u het gesprek aangaat. Maak een overzicht van uw inkomsten, uitgaven, schulden en eventuele andere financiële verplichtingen. Dit helpt u om een duidelijk beeld te krijgen van wat u zich kunt veroorloven en welke lening het beste bij uw situatie past.
 2. Bepaal uw leningsdoel: Denk na over waarvoor u de lening nodig heeft. Is het voor een huis, een auto, studiekosten of iets anders? Het hebben van een duidelijk doel zal de kredietmakelaar helpen om de juiste leningopties voor te stellen die aansluiten bij uw behoeften.
 3. Verzamel relevante documenten: Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten bij de hand heeft voordat u het gesprek aangaat. Dit kan onder meer identiteitsbewijzen, loonstrookjes, bankafschriften en bewijsstukken van eventuele andere inkomsten of activa omvatten. Het hebben van deze documenten bij de hand zal het proces versnellen en ervoor zorgen dat u alle benodigde informatie kunt verstrekken.
 4. Onderzoek verschillende leningopties: Doe wat onderzoek naar verschillende soorten leningen die beschikbaar zijn en vergelijk rentetarieven, voorwaarden en andere relevante factoren. Dit zal u helpen om beter geïnformeerd te zijn tijdens het gesprek met uw kredietmakelaar en u in staat stellen om gerichte vragen te stellen.
 5. Stel vragen: Wees niet bang om vragen te stellen tijdens het gesprek. Vraag naar de verschillende leningopties die beschikbaar zijn, de voorwaarden, de rentetarieven en eventuele andere kosten of vergoedingen waar u rekening mee moet houden. Een goede kredietmakelaar zal geduldig al uw vragen beantwoorden en u helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.
 6. Wees open en eerlijk: Verstrek eerlijke en nauwkeurige informatie aan uw kredietmakelaar. Dit helpt hen om een realistisch beeld te krijgen van uw financiële situatie en om de best mogelijke leningopties voor te stellen.

Door uzelf goed voor te bereiden op het gesprek met uw kredietmakelaar kunt u ervoor zorgen dat u alle nodige informatie verstrekt en dat u de juiste lening vindt die past bij uw behoeften en financiële mogelijkheden.

Is er verschil tussen lening- en hypotheekadvies door een makelaar en dat door bankiers of hypotheekverstrekkers?

Ja, er zijn enkele verschillen tussen lening- en hypotheekadvies door een kredietmakelaar en dat door bankiers of hypotheekverstrekkers. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 1. Onafhankelijkheid: Een kredietmakelaar werkt doorgaans als onafhankelijke tussenpersoon die samenwerkt met verschillende financiële instellingen. Dit betekent dat ze toegang hebben tot een breed scala aan lening- en hypotheekproducten van verschillende aanbieders, waardoor ze u een bredere keuze kunnen bieden. Bankiers of hypotheekverstrekkers daarentegen zullen u alleen de producten aanbieden die zij zelf aanbieden.
 2. Productaanbod: Kredietmakelaars hebben meestal een diepgaande kennis van de verschillende lening- en hypotheekproducten op de markt, inclusief de voorwaarden, tarieven en mogelijkheden voor maatwerk. Ze kunnen u helpen bij het vergelijken van verschillende opties om er zeker van te zijn dat u het product vindt dat het beste bij uw behoeften past. Bankiers of hypotheekverstrekkers kunnen beperkter zijn in hun productaanbod, omdat ze alleen hun eigen productlijn vertegenwoordigen.
 3. Onderhandeling: Een kredietmakelaar zal namens u onderhandelen met verschillende geldverstrekkers om de meest gunstige rentetarieven, voorwaarden en andere voordelen te verkrijgen. Ze hebben vaak goede relaties met deze instellingen en kunnen daarom betere deals voor u regelen. Bankiers of hypotheekverstrekkers zullen in de meeste gevallen alleen hun eigen producten en voorwaarden aanbieden, met beperkte ruimte voor onderhandeling.
 4. Persoonlijke begeleiding: Een kredietmakelaar biedt vaak persoonlijke begeleiding gedurende het hele proces, vanaf het eerste adviesgesprek tot aan de afsluiting van de lening of hypotheek. Ze kunnen u helpen bij het verzamelen van de benodigde documenten, het invullen van aanvraagformulieren en het begrijpen van alle juridische en financiële aspecten. Bankiers of hypotheekverstrekkers kunnen ook ondersteuning bieden, maar hun focus ligt voornamelijk op de verkoop van hun eigen producten.

Het is belangrijk op te merken dat zowel kredietmakelaars als bankiers of hypotheekverstrekkers gebonden zijn aan regelgeving en ethische normen die ervoor zorgen dat ze in uw belang handelen. Het is verstandig om verschillende opties te overwegen en advies in te winnen bij verschillende bronnen voordat u een definitieve beslissing neemt over uw lening- of hypotheekaanvraag.

Waaraan kan je zien of je met betrouwbare en goed geïnformeerde kredietmakelaars te maken hebt?

Het is belangrijk om te weten hoe u betrouwbare en goed geïnformeerde kredietmakelaars kunt herkennen voordat u met hen in zee gaat. Hier zijn enkele indicatoren om op te letten:

 1. Vergunning en registratie: Controleer of de kredietmakelaar een vergunning heeft van de bevoegde autoriteiten. In België moeten kredietmakelaars geregistreerd zijn bij de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Deze registratie zorgt ervoor dat ze voldoen aan de wettelijke vereisten en ethische normen.
 2. Transparantie: Betrouwbare kredietmakelaars zullen open en transparant zijn over hun diensten, kostenstructuur en provisies. Ze moeten duidelijk communiceren over alle kosten die gepaard gaan met het verkrijgen van een lening, inclusief eventuele commissies die ze ontvangen van geldverstrekkers.
 3. Ervaring en expertise: Kijk naar de ervaring en expertise van de kredietmakelaar. Hoe lang zijn ze al actief in de branche? Hebben ze een goede reputatie? Vraag indien mogelijk naar referenties of lees online recensies om meer inzicht te krijgen in hun professionaliteit.
 4. Onafhankelijkheid: Een betrouwbare kredietmakelaar zal onafhankelijk opereren en toegang hebben tot verschillende geldverstrekkers. Dit stelt hen in staat om verschillende leningopties te vergelijken en u objectief advies te geven dat het beste bij uw behoeften past.
 5. Klantgerichtheid: Goed geïnformeerde kredietmakelaars zullen de tijd nemen om uw financiële situatie te begrijpen en naar uw behoeften te luisteren. Ze zullen u begeleiden door het leningsproces, uitleg geven over verschillende opties en uw vragen beantwoorden. Ze moeten ook in staat zijn om heldere en begrijpelijke informatie te verstrekken over rentetarieven, aflossingsschema’s en andere voorwaarden.
 6. Professionaliteit: Let op de professionaliteit van de kredietmakelaar. Ze moeten zich houden aan strikte ethische normen, vertrouwelijkheid waarborgen en professioneel gedrag vertonen. Kijk naar hun communicatiestijl, reactievermogen en algemene klantenservice.

Het is ook altijd een goed idee om meerdere kredietmakelaars te vergelijken voordat u een beslissing neemt. Zo kunt u verschillende meningen en aanbiedingen krijgen, wat u kan helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.